Pagina's:

Wat te doen als computer vastloopt

Een computer die vastloopt is vervelend, zeker als het vaak gebeurt. Hier een paar tips wat je kan doen als je computer vastloopt.Vastlopend programma beëindigen

Het eerste wat je kunt doen als je (Windows) computer niet meer reageert is het programma dat vastloopt te beëindigen via het taakbeheer. Hiervoor druk je de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+ESCAPE (in Windows Vista en Windows 7) of CTRL+ALT+DELETE (in Windows XP) korte tijd tegelijk in.  Het taakbeheer opent nu. Druk op het tabblad “Toepassingen”. Selecteer het programma dat vastloopt en niet meer reageert (achter het vastlopende programma staat onder “Status” “Reageert niet”). Druk vervolgens op “Taak beëindigen”. Windows zal het programma nu op de harde manier afsluiten, niet opgeslagen gegevens gaan verloren. Na een paar seconden zal het vastlopende programma gesloten zijn en kunt u de computer weer normaal gebruiken.

Voorkomen dat de computer vastloopt

Om te voorkomen dat uw computer vastloopt kunt u een paar dingen in de gaten houden. Hieronder volgen een paar tips om te voorkomen dat uw computer opnieuw vastloopt:

 • Zorg ervoor dat grote ingewikkelde programma’s niet tegelijk aan staan met andere (grote) programma’s. Bijvoorbeeld: wanneer een programma bezig is een film om te zetten, zorg er dan voor dat dit programma hier alle ruimte voor krijgt en ga niet andere dingen tegelijk doen
 • Houd uw virusscanner up to date en scan regelmatig. Soms loopt een computer vast doordat er virussen op zitten.
 • Gebruik de computer niet te lang achter elkaar, maar start in plaats daarvan tussendoor de computer een keer opnieuw op. Het geheugen zal hierdoor geleegd worden waardoor de computer weer wat sneller is en weer zware programma’s (zoals een computerspel of een videobewerkingsprogramma) aan kan.

 
Reageer

Reacties (6)

 1. Thomas Tuesday - 04 / 09 / 2012 Reply
  Geen van deze dingen helpt meestal loopt mijn computer vast en dat herhaalt hij om de 10 minuten als ik een Progamma opstart.
 2. demiendam10 Sunday - 20 / 04 / 2014 Reply
  dankje wel voor de tips maar me computer lopp nog vast wat moet ik doen a. u. b. alsjeblieft
 3. Anoniem Thursday - 27 / 11 / 2014 Reply
  Hij doet niks anders, ik kan helemaal niks meed.
 4. Bregje Thursday - 14 / 05 / 2015 Reply
  Super! Bedankt voor de tips
 5. Serge Sunday - 07 / 02 / 2016 Reply
  Beste mijn computer hangt vast Er komt op het sherm automatisch Herstel voorberieden en dan verander Het naar een blouw sherm met een tekst van er treet een probleem op uw computer op wat moet ik doen
 6. Bram de #Eikel Thursday - 17 / 03 / 2016 Reply
  Ik houd van black coocieks. Coocies are bad for computer adn health. DOnt eat it and dotn get uit on yourr cmputer. Sucees met dize uitdagging.

Voeg een reactie toe